Ποιες είναι οι νέες τάσεις στη συσκευασία τροφίμων για το 2019

Ποιες είναι οι νέες τάσεις στη συσκευασία τροφίμων για το 2019

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, brands, φορείς του κλάδου τροφίμων αλλα και ευρύτερα της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθημερινά αλλάζουν κουλτούρα και στρέφονται μαζικά στις βιώσιμες συσκευασίες, όπου κατά κύριο λόγο μιλάμε για τις χάρτινες συσκευασίες. Εκτός από τους προφανείς λόγους όπως η ωφέλεια για το περιβάλλον που προκύπτει από την ανακύκλωση των χάρτινων συσκευασιών, ένας ακόμα πολύ σπουδαίος λόγος είναι πως το καταναλωτικό κοινό αποκτά δυνατότερη οικολογική συνείδηση και λόγω αυτού πιέζει τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν χάρτινες σακούλες, χάρτινα κουτιά συσκευασίας και να αποφεύγουν στο μέγιστο δυνατό τη χρήση πλαστικών.

Σίγουρα η αντικατάσταση των συσκευασιών τροφίμων με 100% χάρτινες δεν είναι μια εύκολη ή απλή υπόθεση, είναι όμως μια ενέργεια με πολλαπλά οφέλη τόσο για το οικολογικό εταιρικό προφίλ σας όσο και για το ίδιο το περιβάλλον. Το ερώτημα είναι πως μπορεί να γίνει αυτό;

Κατ αρχήν να δούμε ποιους αφορά η αντικατάσταση μη οικολογικών συσκευασιών με την σωστή συσκευασία τροφίμων, ποιες επιχειρήσεις και φορείς εμπλέκονται. Για να γίνει μια ομαλή μετάβαση σ αυτό που ονομάζουμε βιώσιμη συσκευασία ξεκινάμε από τον παραγωγό της συσκευασίας, πάμε στον έμπορο που την πουλάει, στην εταιρεία τροφίμων που την χρησιμοποιεί, στους φορείς που αναλαμβάνουν την ανακύκλωση, και τέλος πάλι πίσω στον παραγωγό της συσκευασίας. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως για να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα απαιτείται η σωστή συνεργασία όλων των φορέων.

Ένας από τους ενδοιασμούς που κάποιοι θέτουν είναι, πως είμαστε σίγουροι ότι η αλλαγή των τωρινών μας συσκευασιών σε χάρτινες θα είναι μια κίνηση επιτυχημένη;

Η απάντηση είναι πως ναι, η αντικατάσταση των συσκευασιών σας με χάρτινες ή βιοδιασπώμενες θα είναι μια πολύ επιτυχημένη κίνηση.

● Πρώτα απ όλα μειώνεται συνολικά το μακροπρόθεσμο κόστος συσκευασίας καθώς και όλο και λιγότεροι φυσικοί πόροι απαιτούνται. Αυτό κατ επέκταση σημαίνει πως η χάρτινη συσκευασία θα είναι πιο φθηνή σταδιακά για την επιχείρηση και τον καταναλωτή.

● Οι χαρτοσακούλες απαλλάσσονται από το ειδικό περιβαλλοντικό τέλος και άρα δεν επιβαρύνουν το κοστολόγιο της επιχείρησης ούτε του καταναλωτή.

● Οι χάρτινες συσκευασίες όπως τα χάρτινα κουτιά που χρησιμοποιούν επιχειρήσεις εστίασης δίνουν τη δυνατότητα για μια πολύ ασφαλή συσκευασία και μεταφορά των τροφίμων καθώς δεν έχουν ουσίες που να είναι επιβλαβείς για τον καταναλωτή.

● Όλο και περισσότεροι καταναλωτές με οικολογική συνείδηση, και ιδίως νέοι ,θα επιλέγουν την επιχείρηση σας και τα προϊόντα σας καθώς μια επιχείρηση με υπεύθυνη εταιρική κοινωνική στάση έχει πάντα προβάδισμα στην εμπιστοσύνη και την επιλογή των καταναλωτών.

Για αυτούς μα και για πολλούς ακόμα λόγους η χρήση βιώσιμων συσκευασιών από χαρτί, είναι η τάση που ήρθε για να μείνει και αποτελεί το παρον και το μέλλον για τις συσκευασίες των εταιρειών τροφίμων μα και των εταιρειών που εμπλέκονται στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στην Estia Pack, επί πολλά χρόνια επενδύουμε στο να σας παρέχουμε τις καλύτερες συσκευασίες τροφίμων της αγοράς, με μεγάλη ποικιλία σχεδίων, πάντα απόλυτα σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας, γιατί σεβόμαστε τους πελάτες μας και θέλουμε να σας παρέχουμε την πιο άριστη ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών.

Στην Estia Pack επίσης αναλαμβάνουμε το σχεδιασμό και την εκτύπωση οποιουδήποτε logo ή εικόνας επιθυμείτε στις συσκευασίες σας ώστε να έχετε την καλύτερη εταιρική παρουσίαση στους πελάτες σας και αυξημένες πωλήσεις.

Estia pack,ο προορισμός σας στις συσκευασίες τροφίμων.

Θα μας βρειτε Διεύθυνση: 15χλμ Θεσ/κης-Αγ.Βασιλείου (μέσω Πανοράματος) Χορτιάτης Τηλέφωνο: 2310 35.88.35 Email: info@estiapack.gr

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο